ZF 24

Freshful by eMag: Românii au comandat peste 30.000 de litri de bere în primele două săptămâni ale EURO 2024, în creştere cu 25% faţă de perioada anterioară

Freshful by eMag: Românii au comandat peste 30.000 de...

Autor: Roxana Rosu

04.07.2024, 11:08 63

Campionatul European a setat agenda cumpărăturilor pentru multe dintre serile din această vară, reflectată şi în comenzile online primite de platforma Freshful by eMag, de unde românii şi-au luat peste 30.000 de litri de bere în primele două săptămâni ale EURO 2024, în creştere cu 25% faţă de perioada anterioară.

Cea mai mare comandă înregistrată în această perioadă a fost 2.400 de lei, de 7,5 ori mai mult decât valoarea medie a unei comenzi, iar cele mai complexe au conţinut peste 100 de produse, semn că oamenii s-au pregătit cu o gamă variată de gustări pentru meciuri.

„Competiţiile sportive sunt un pretext foarte bun pentru a ne petrece timpul alături de prieteni, iar mulţi oameni se reunesc acasă. Chiar şi în structura coşului de cumpărături s-au văzut momentele festive, iar oamenii au mizat pe Freshful pentru a se asigura că au acasă gustările şi băuturile preferate. Berea a fost la mare căutare, generând 77% din comenzile de băuturi alcoolice de pe Freshful în primele două săptămâni ale campionatului şi, datorită livrării în condiţii controlate de temperatură, a ajuns la consumatori direct rece,” a declarat Arnaud Dussaix, Consultant Strategy & Commercial Freshful by eMAG.

În plus, clienţii au comandat aproximativ 600 de steaguri, tricouri galbene şi şepci.

Cel mai căutat sortiment de bere a fost berea blondă, care a reprezentat 90% din cantitatea totală de bere comandată. Cei mai mulţi clienţi preferă ambalajul de sticlă, ales pentru 66% din totalul volumului de bere comandat, urmat de doze cu 29%.

Categoria de snackuri a înregistrat, de asemenea, o creştere a comenzilor de peste 30% faţă de perioada de dinaintea campionatului. Alături de bere, cele mai comandate snackuri de ronţăit au fost chipsurile de cartofi şi seminţele albe.

 Cea mai accesată şi cumpărată reţetă din secţiunea Freshful „Gustări de savurat la Campionat” a fost cea de „Burger de pui crispy”. Pentru cei care au preferat mâncarea gata preparată, Freshful a oferit o gamă variată de produse congelate. Astfel, peste 1.000 de bucăţi de pizza congelată au fost comandate de la începutul campionatului.