ZF 24

Retailerul electro-IT Altex şi retailerul de mobilier Mobexpert vor lansa împreună un nou concept de magazin, odată cu inaugurarea centrului de produse şi servicii dezvoltat în zona Pallady, în vara anului 2025

Retailerul electro-IT Altex şi retailerul de mobilier...

Autor: Roxana Rosu

11.07.2024, 11:40 232

Retailerul electro-IT Altex, detinut de Dan Ostahie, şi retailerul de mobilier Mobexpert, controlat de Dan Şucu, vor lansa împreună un nou concept de magazin, odată cu inaugurarea centrului de produse şi servicii dezvoltat în zona Pallady, planificată pentru vara anului 2025.

"Parteneriatul dintre Mobexpert şi Altex îşi propune să aducă un plus de valoare printr-o experienţă de shopping integrată şi personalizată, oferind soluţii complete pentru locuinţă, de la mobilier elegant şi inovativ, până la cele mai noi produse aflate în tendinţe. Ne dorim să oferim cele mai bune soluţii de amenajare pentru locuinţe şi să răspundem rapid tuturor clienţilor noştri din zonă." a declarat Adelina Badea, CEO Mobexpert.

Construcţia noului centru de produse şi servicii a început în 2024 şi va avea o suprafaţă totală de 16.000 mp. Centrul va fi dotat cu parcări subterane şi supraterane, precum şi cu staţii de încărcare electrice pentru maşini.

Magazinul Mobexpert va necesita o investiţie de aproximativ 10 milioane de euro, va fi construit pe parter plus două etaje şi va avea o suprafaţă totală de 12.000 de metri pătraţi. Magazinul va fi echipat cu ecrane digitale mari care vor facilita interacţiunea online, prin care clienţii vor putea crea liste de cumpărături şi  să plaseze comenzi online sau în magazin.

Mobexpert are 2.100 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 250 milioane euro. Grupul deţine şi opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export. Retailerul include şi 8 magazine Mobexpert Outlet dedicate ofertelor speciale, situate în Bucureşti (in zonele Pipera, Pantelimon, Militari), Suceava, Constanţa, Braşov, Sibiu şi Piteşti.

Magazinul Altex din zona Pallady va avea o suprafată de 4.000 de mp si va fi construit cu parter plus un etaj.

"Scopul acestei colaborări este de a crea pentru clienţi un singur punct de atracţie care să întregească oferta de produse şi servicii, prin aducerea împreună  a celor două branduri. Clienţii vor putea găsi tot ceea ce îşi doresc pentru un confort sporit acasă, într-un singur loc. Colaborarea a fost posibilă pentru că Altex şi Mobexpert împărtăşesc aceleaşi valori şi au un scop comun: de a crea proiecte valoroase pentru clienţii lor." a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex Romania.

Grupul Altex are peste 135 de magazine sub două branduri - Altex şi Media Galaxy, şi două maga­zine online - câte unul pentru fiecare brand. Altex este liderul comerţului electro-IT după vânzări, raportând o cifră de afaceri de 7 mld. lei anul trecut, cu 7,7% mai mare decât în 2022.