ZF Live

ZF Live. Dinu Bumbăcea, vicepreşedinte, AmCham România: Sentimentul investitorilor americani faţă de climatul investiţional din România este bun. Apărarea, energia şi agricultura sunt trei sectoare cu potenţial de atragere a investiţiilor

Dinu Bumbăcea: Facilitat de contextul geopolitic, România va participa la reconstrucţia Ucrainei, într-o pondere corespunzătoare dimensiunii şi importanţei noastre strategice. Avem şi geografic o poziţie favorizantă.

Dinu Bumbăcea: Facilitat de contextul geopolitic, România va participa la reconstrucţia Ucrainei, într-o pondere corespunzătoare dimensiunii şi importanţei noastre strategice. Avem şi geografic o poziţie favorizantă.

Autor: Ramona Cornea

10.07.2024, 17:00 80

♦ „În următorii trei ani se păstrează acelaşi nivel de optimism, dar ceea ce grevează asupra optimismului respondenţilor sunt factori precum geopolitica complicată din jurul nostru, precum şi temerile că fiscalitatea crescută de la 1 ianuarie pentru a acoperi deficitul bugetar vor influenţa abilitatea de a investi şi de a cheltui a companiilor.“

Sentimentul investitorilor americani faţă de climatul investiţional din România este în continuare unul, însă schimbările strategiei fiscale pot destabiliza mediul de afaceri local, susţine Dinu Bumbăcea, vicepreşedinte, AmCham România şi country manager al PwC România.

 „Sentimentul faţă de climatul investiţional, faţă de mediul afaceri este bun. Trebuie să vedem şi cum se anunţă pentru că toate speculaţiile despre TVA, despre ce se întâmplă cu impozitul pe venit, cât va creşte impozitul pe proprietate, nu dau foarte bine. În perioada aceasta, majoritatea companiilor şi-au finalizat deja o bună parte din bugetele pentru anul calendaristic 2025, deci o schimbare fundamentală a strategiei fiscale sau nişte sume care sunt semnificative şi care nu au fost bugetate vor destabiliza un pic mediul de afaceri“, a spus Dinu Bumbăcea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 Nivelul de apreciere a climatului investiţional din România rămâne preponderent pozitiv (46%), iar majoritatea companiilor (58%) estimează creşteri ale veniturilor pentru anul 2024, arată rezultatele ultimului barometru AmCham privind calitatea mediului investiţional din România.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro