Bănci și Asigurări

Cele mai inedite tipuri de asigurări despre care nici nu ştiai că există

Nevoia de asigurări există, beneficiile sunt mai vizibile ca niciodată, în special în  contextul geopolitic şi economic în care ne aflăm, iar tipurile de asigurări care se pot crea, chiar şi pentru situaţiile excepţionale, inedite sau imposibile, arată că industria asigurărilor are capacitatea de a se adapta constant oricăror nevoi şi riscuri.

Nevoia de asigurări există, beneficiile sunt mai vizibile ca niciodată, în special în contextul geopolitic şi economic în care ne aflăm, iar tipurile de asigurări care se pot crea, chiar şi pentru situaţiile excepţionale, inedite sau imposibile, arată că industria asigurărilor are capacitatea de a se adapta constant oricăror nevoi şi riscuri.

Autor: Mircea Nica

14.06.2024, 18:00 115

Asigurările au îmbrăcat diverse forme de-a lungul timpului. Deşi am fi înclinaţi să credem că acest tip de produs este unul modern, tipic vremurilor noastre, primele forme de asigurare au apărut în anii 600 înaintea erei noastre, când comunităţi din Grecia Antică şi Roma au iniţiat fonduri comune pentru a fi folosite în momentul în care unul dintre membri deceda, cu scopul de a-i susţine familia.

Primele forme de asigurări au fost în strânsă legătură cu dezvoltarea puterilor maritime. Poliţele individuale de asigurări, aşa cum le cunoaştem azi, au apărut pentru prima dată în secolul al XIV-lea, în Genoa, sub forma unor contracte de asigurare care cuprindeau riscuri variate în cazul transporturilor maritime. De atunci, asigurările au căpătat diverse forme, dar principiul de bază a fost întotdeauna unanim înţeles peste tot în lume, şi anume nevoia de continuitate şi de a te simţi în siguranţă în situaţii sau evenimente neprevăzute. Această nevoie a prins contur atât la nivel individual, cât şi la nivel naţional şi global.

 

Top asigurări inedite în lume

Deşi nevoia de siguranţă financiară a dus la crearea unor produse de asigurare care acoperă cazuri reale, palpabile, industria asigurărilor a făcut şi paşi în direcţii mai puţin convenţionale. Astfel, au apărut poliţe pentru evenimente ce par imposibile, foarte puţin probabile sau deloc probabile, dar şi pentru lucruri palpabile pentru care nimeni nu s-ar fi gândit că ar exista vreodată o poliţă de asigurare.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro