Burse - Fonduri mutuale

Brokerii se aşteaptă la o săptămână cu rulaje în creştere pe bursă

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Stefan Musgociu

10.11.2013, 20:09 466

Bursa de la Bucureşti a scăzut uşor, cu 0,5%, pentru a doua zi consecutiv, într-o piaţă unde corecţiile de pe bursele externe i-au determinat pe unii investitori să continue marcarea profiturilor înregistrate în şedinţele anterioare.

Astfel, în şedinţele de joi şi vineri, indicele general al Bursei, BET-C, a coborât cu 1,24%. Indicele este cu 2,45% peste nivelul de la începutul lunii noiembrie şi cu 16,8% peste cel de la finalul anului trecut. Volumele de tranzacţionare au crescut încă de la finalul săptămânii precedente, fiind vizate cu precădere acţiunile de regulă lichide.

Brokerii cred că evoluţia pieţei a fost susţinută de investitorii care au redevenit interesaţi de bursă, dar şi de persoanele care au făcut primul pas pe piaţa de capital, odată cu oferta Romgaz, şi care vor începe să cumpere şi alte titluri. „Sunt convins că intrarea acţiunilor Romgaz la tranzacţionare (marţi - n.red.) va creşte activitatea pe piaţă şi vom vedea volume în urcare săptămâna viitoare. Cred că volumele vor mai creşte şi, în principiu, trendul ar trebui să rămână ascendent, deşi nu aş exclude şi o corecţie pe termen scurt“, a afirmat un dealer.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

Trei sferturi din rulajul de vineri au reprezentat transferuri cu titlurile Fondului Proprietatea, de 36,4 milioane lei (8,2 mil. euro). La închiderea pieţei principale de la Bucureşti, marile pieţe europene erau în scădere cu până la 1,1%, după ce datele peste aşteptări privind piaţa muncii din SUA au alimentat aşteptările investitorilor că banca centrală a SUA va începe mai repede să reducă programul de stimulare a economiei.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.11.2013