Burse - Fonduri mutuale

Sectorul auto de la bursă, la raport: Stellantis (Peugeot), cea mai subevaluată şi cel mai bun randament al dividendelor. Tesla, P/E de 54 ori, Ferrari de 52 ori. TradeVille: Pentru acest an, Europa pare să ofere cele mai mari oportunităţi de creştere

Sectorul auto de la bursă, la raport: Stellantis...

Autor: Liviu Popescu

08.07.2024, 00:06 30

Acţiunile marilor companii din sectorul auto listate pe burse, fie din Europa fie în SUA şi China, se tranzacţionează la un raport între capitalizare şi profitul net (price earning ratio - P/E) de la 3,08 ori pentru Stellantis (pro­du­cătorul Peugeot), 3,7 ori Volkswagen, la 5,1 ori pentru Mercedes, 5,2 ori BMW şi până la 52 de ori pentru Ferrari şi 54 de ori pentru Tesla.

Asta doar pentru companiile care au avut profit în ultimele 12 luni, deci pe listă nu intră nume precum Rivian, NIO, Xpeng, Lucid Group.

Pe de altă parte, Ford are o marjă netă de 2,5%, Volkswagen de 5%, Stellantis de 10%, Tesla de 15,5%, Ferrari de 21%, se arată într-o analiză realizată de TradeVille care cuprinde 15 companii din sectorul auto.

„Anul trecut, au fost vândute aproximativ 68 mil. de maşini noi, o creştere semnificativă faţă de anul anterior, care apropie industria de pragul istoric de 73 de milioane de unităţi atins în 2019, înainte de pandemie.“

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro