Companii

Cel mai mare aeroport din ţară se îneacă în propria creştere, deşi are „pe hârtie“ investiţii de 1 mld. euro aprobate din 2018

Cel mai mare aeroport din ţară se îneacă în propria...

Autor: Miruna Diaconu , Mirabela Tiron

08.07.2024, 00:08 82

Profitul de 2,1 mld. lei a mers către dividende, deşi reprezentanţii aeroportului admit într-un răspuns către Ziarul Financiar: „Da, este nevoie de modernizarea echipamentelor, instalaţiilor, sistemelor aeroportuare“.

În ultimele 10 zile, pasagerii care au trecut prin aeroportul Otopeni, cel mai mare din ţară, s-au confruntat pe rând cu o căldură sufocantă, benzi de bagaje defecte, scări rulante nefuncţionale, toate pe lângă clasicele deja întârzieri şi anulări de zboruri.

Dacă în cazul acestora aeroportul arată spre res­ponsabilitatea companiilor aeriene, disfunc­ţio­nalităţile din interiorul locaţiei, aglomeraţia excesivă, capacitatea prea mică pentru un număr atât de mare de călători sunt în responsabilitatea managementului companiei. Ulti­ma extindere a aeroportului a fost în 2011, când erau

5 milioane de pasageri. Atunci, a fost construit un nou terminal, cu o suprafaţă de 16.600 de metri pătraţi şi 24 de porţi de îmbarcare. De atunci şi până în prezent, Otopeniul nu a mai avut lucrări majore de modernizare sau de extindere.

„Da, este nevoie de  modernizarea echipamentelor/instalaţiilor/sistemelor aero­portuare“, au răspuns la solicitarea ZF reprezentanţii aeroportului Otopeni.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro