Business Hi-Tech

Rezultatele Google au dezamăgit investitorii, după o creştere surprinzătoare cu 54% a cheltuielilor

Rezultatele Google au dezamăgit investitorii, după o creştere surprinzătoare cu 54% a cheltuielilor

Autor: Popescu Vlad

15.04.2011, 10:33 71

Profitul net al Google a crescut cu 17% în primul trimestru faţăde aceeaşi perioadă a anului trecut, la 2,3 miliarde de dolari,plasându-se însă sub estimările analiştilor, după ce cheltuielilecompaniei au urcat puternic, cu 54%, în urma unei campanii deangajări fără precedent, transmite Reuters.

Creşterea cheltuielilor a uimit investitorii, deja îngrijoraţică noul director general, Larry Page, ar putea pierde din vedereprofitabilitatea pentru a se concentra pe creştereaveniturilor.

Acţiunile Google au pierdut peste 5% în prelungirea şedinţeibursiere de joi de la New York, deşi venitul net al companiei aurcat cu 29%, la 6,54 miliarde de dolari, peste aşteptărilepieţei.

Analiştii anticipează că Larry Page va continua să investeascăîn produse noi, care să deschidă o ofensivă agresivă în sectoareprecum reţelele sociale şi gadget-urile mobile.

Managementul Google a arătat joi că avansul puternic alcheltuielilor face parte din strategia companiei de a urmărioportunităţi de afaceri de miliarde de dolari.

Cheltuielile operaţionale ale companiei au urcat cu 54% înprimul trimestru, la 2,84 miliarde de dolari. Google a angajatpeste 2.000 de persoane în primul trimestru şi a acordat, de laînceputul acestui an, o mărire de salariu de 10% întreguluipersonal. Planul de angajări pentru acest an depăşeşte 6.000 deposturi.