Business Internaţional

China atacă SUA pe calea undelor

China atacă SUA pe calea undelor

Foto: Engadget

Autor: Adrian Voicu

10.11.2011, 19:48 582

Al treilea mare operator de telefonie din China, China Telecom vrea să se extindă şi nu oriunde, ci pe piaţa americană.

Într-un interviu acordat Bloomberg, Donald Tan, preşedintele China Telecom Americas, a confirmat că planurile companiei de a-şi aduce propriul brand de servicii pe piaţa americană începând de anul viitor, în speranţa de a câştiga pe seama comunităţilor chineze de pe teritoriul american.

Strategia de extindere a companiei prevede oferirea către clienţi de telefoane mobile ce vor putea fi folosite atât în China cât şi în SUA.

Tan nu a menţionat nimic despre politica de preţuri, dar a spus că va fi una "competitivă". "Dacă serviciul va acea succes, poate vom putea stabili o infrastructură proprie", este de părere Tan.

Cu bani gheaţă de 4 miliarde de dolari, capacitatea China Telecom de a achiziţiona reţele wireless de pe piaţa americană ar putea fi împiedicată de autorităţile de reglementare din SUA.

Luna trecută guvernul SUA a interzis companiei Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente telecom, să participe la un proiect public de realizare a unei reţele telecom pentru urgenţe la nivel naţional din motive de securitate.