Business Internaţional

Răsturnare de situaţie: Joe Biden ar putea fi înlocuit de unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi. Miza este „moştenirea” fondurilor de campanie

Răsturnare de situaţie: Joe Biden ar putea fi înlocuit...

Autor: Valeriu Dănilă

04.07.2024, 17:14 410

La doar câteva momente după finalul dezbaterii dintre Trump şi Biden, Kamala Harris, vicepreşedinta SUA i-a luat apărarea şefului său, iar acum este posibil să-l înlocuiască, scrie FT.

Pe măsură ce sprijinul de care se bucură preşedintele SUA se reduce în interiorul Partidului Democrat, Kamala Harris este una dintre favoritele pentru a-i lua locul. Ar putea aceasta să aibă o performanţă mai bună decât Biden?, asta este întrebarea pe care şi-o pun toţi democraţii.

„Este cea mai bună variantă dacă Biden alege să se retragă. Cred că se va descurca destul de bine împotriva lui Trump”, a declarat Alan Patricof, unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Democrat.

Kamala Harris se bucură de un avantaj unic, aceasta ar moşteni toţi banii de campanie strânşi până acum deoarece deja candidează împreună cu Biden. Transferarea fondurilor către alt candidat ar fi dificilă.

Cu toate acestea, nu toţi donatorii sunt de acord cu varianta candidaturii Kamalei Harris. „Kamala ar fi un dezastru. Mai bine am merge cu un candidat care abia poate să vorbească”, a explicat un susţinător din New York.