Energie

Consumatorii de energie o preferă pe doamna de la ghişeu. Doar câteva procente din cei 8,5 milioane de casnici plătesc online

Consumatorii de energie o preferă pe doamna de la...

Autor: Roxana Petrescu

15.07.2015, 00:05 254
Chiar dacă mediul online este tot mai popular, cu pre­cădere în zona urbană, pentru achiziţia biletelor de avion, a hainelor, electronicelor sau chiar a alimen­te­lor, în cazul facturii la energie consumatorii casnici sunt încă reticenţi, teama de fraudă făcând ca, în unele cazuri, doar 1% dintre clienţi să aleagă acest mod de pla­tă. Pe de altă parte, furnizorii de ener­­gie spun că acum comi­si­o­anele pe care le suportă nici nu-i în­cu­rajează să promoveze acest mod de plată. În România sunt 8,5 milioane de consumatori casnici de ener­gie.
 
„Din totalul clienţilor casnici ai Electrica Fur­ni­zare, sub 1% plătesc factura exclusiv online, cu o va­loare medie de 150 lei, aceştia fiind în general din me­diul urban“, spun reprezentanţii Electrica, cel mai puter­nic jucător din domeniul furnizării de energie.
 
În por­tofoliul Electrica Furnizare sunt peste 3,3 milioane de consumatori casnici, potrivit celor mai recente ra­poarte publicate de Autoritatea Naţională de Regle­men­tare în domeniul Energiei (ANRE), situaţi în zo­nele Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord. Nici în alte zone lucrurile nu stau mai bine.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro