Companii

Interviu. Răzvan Popescu, CEO Romgaz: Neptun Deep consolidează o filieră industrială de tradiţie a României. Pentru prima dată au loc operaţiuni de dezvoltare la mare adâncime

Răzvan Popescu, CEO Romgaz: Pentru asigurarea securităţii în aprovizionarea cu gaze naturale realizăm investiţii în construirea şi modernizarea infrastructurii asociate exploatării zăcămintelor existente precum 10 instalaţii tehnologice de suprafaţă pentru sonde,  6 staţii de uscare,  7 conducte colectoare şi 4 staţii de comprimare.

Răzvan Popescu, CEO Romgaz: Pentru asigurarea securităţii în aprovizionarea cu gaze naturale realizăm investiţii în construirea şi modernizarea infrastructurii asociate exploatării zăcămintelor existente precum 10 instalaţii tehnologice de suprafaţă pentru sonde, 6 staţii de uscare, 7 conducte colectoare şi 4 staţii de comprimare.

Autor: Roxana Petrescu

08.07.2024, 10:00 147

Pentru ca România să-şi atingă obiectivele energetice pentru 2030, va fi esenţială o abordare echilibrată care să aibă în vedere atât provocările, cât şi oportunităţile tranziţiei energetice. Aceasta va necesita un cadru legislativ stabil, investiţii semnificative în infrastructură şi tehnologii noi, precum şi implicarea tuturor părţilor interesate - de la guvern la companii şi cetăţeni.

Pentru anul acesta, Romgaz şi-a bugetat venituri totale de 7,65 de miliarde de lei şi un profit brut de 2,35 de miliarde de lei.

 

Vedem că în ultimii ani, tendinţa companiilor de a-şi construi structuri integrate vertical este tot mai puternică şi foarte diferită de modul în care funcţionează sistemul energetic local. Cum vede Romgaz această strategie de integrare verticală şi ce planuri de investiţii aveţi în acestă direcţie?

Tendinţa din ultimii ani a companiilor de a-şi dezvolta structuri integrate vertical este una care se diferenţiază semnificativ de modul în care funcţionează sistemul energetic local. O strategie de integrare verticală presupune aducerea sub aceeaşi umbrelă a mai multor etape ale lanţului de producţie sau furnizare a unui produs sau serviciu. În cazul Romgaz, o astfel de integrare ar putea implica extinderea activităţilor sale dincolo de producţia şi distribuţia de gaze naturale. Planurile şi perspectivele de integrare verticală a Romgazului pot fi influenţate de mai mulţi factori, inclusiv de regle­mentările din industrie, de oportu­nităţile de pe piaţă şi de obiectivele strategice ale companiei. În general, avantajele unei astfel de integrări includ creşterea eficienţei opera­ţionale, diversificarea veni­turilor şi consolidarea poziţiei pe piaţă. Până la acest punct, Romgaz s-a concentrat mai mult pe activităţile sale de bază, cum ar fi explorarea, producţia şi distribuţia de gaze naturale. Cu toate acestea, compania a început să exploreze oportunităţi de diversificare a portofoliului său. De exemplu, Romgaz a început să investească în proiecte de energie verde, acesta reprezentând un pas către o integrare mai largă în domeniul energetic.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro