Companii

Oraşul din România unde Unilever va investi 4 milioane de euro într-o fabrică de îngheţată

Oficialii Unilever spun că, în România, consumul de îngheţată per capita a crescut cu aproximativ 30% faţă de 2020.

Oficialii Unilever spun că, în România, consumul de îngheţată per capita a crescut cu aproximativ 30% faţă de 2020.

Autor: Cristina Roşca

21.05.2024, 16:00 7698

♦ La începutul anului 2018, gigantul anglo-olandez Unilever a preluat de la omul de afaceri Vasile Armenean businessul de îngheţată Betty Ice, cu sediul în Suceava, pentru care a plătit circa 80 mil. euro, conform datelor ZF de la acea vreme ♦ La momentul respectiv, Unilever nu avea producţie de îngheţată în România, doar import şi distribuţie ♦ Recent, grupul a anunţat că, la nivel global, separă îngheţata de restul businessului, mutare care aminteşte de spin-offurile diviziilor de margarină şi ceai, pe care apoi le-a şi vândut.

Gigantul anglo-olandez Unilever, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa bunurilor de larg consum alimentare şi nealimentare, a investit 12 milioane de euro în ultimii patru ani în fabrica de îngheţată pe care o are la Suceava. Mai mult, grupul are în plan alte investiţii de circa 4 milioane de euro în perioada 2024-2025.

„Investiţiile deja începute vor totaliza aproximativ 4 milioane de euro până la fi­na­lul anului viitor şi vor avea ca scop mo­der­nizarea liniilor de producţie şi dotarea unităţii cu echipamente de nouă generaţie pentru a maximiza productivitatea. Segmentul de piaţă în care activăm este unul foarte dinamic, iar abilitatea de a diver­sifica portofoliul de pro­duse şi de a păstra standardele fac dife­renţa“, spune George Barbu, directorul fabricii Betty Ice.

La începutul anului 2018, gigantul anglo-olandez Unilever a preluat de la omul de afaceri Vasile Armenean businessul de îngheţată Betty Ice cu sediul în Suceava, pentru care a plătit circa 80 mil. euro, conform datelor ZF de la acea vreme.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro