Profesii

Bogdan Popescu, Microsoft: Două treimi dintre directorii de companii văd oamenii ca pe o linie de cost şi nu se uită la valoarea pe care o aduc în business

Bogdan Popescu, Microsoft: Două treimi dintre directorii...

Autor: Adelina Mihai

06.04.2018, 00:07 2873

Directorii generali din companii nu reuşesc să înţeleagă valoarea adăugată pe care o aduc angajaţii care prelucrează informaţii şi de aceea îi consideră mai de­grabă o linie de cost decât una care ar putea genera profit.

„Studiile efectuate la nivel global arată că CEO au o viziune com­­plet opusă de oa­menii de HR, ceea ce este surprin­zător. 64% din­tre directorii generali de com­panii văd anga­jaţii ca o linie de cost, când consideră că sunt prea mulţi, zic că trebuie să mai taie din ei. Nu se uită la valoarea adău­gată pe care o aduc angajaţii în busi­ness“, a spus Bogdan Popescu, mar­keting & operations director în cadrul Microsoft România. În plus, 40% dintre directorii de com­panii au spus că trebuie să facă investiţii în tehnologie la presiunea acţionarilor şi, prin urmare, să reducă din efectivele de personal, de aceea nu văd valoarea adusă de oameni.

„Li­derii nu înţe­leg va­loarea adu­să de aşa-numiţii lu­cră­tori «in­for­ma­ţio­nali», care pre­lucrea­ză infor­ma­ţia, gândesc şi pun lucrurile cap la cap şi vin cu puncte de vedere noi pentru a rezolva anumite probleme. Pentru această ca­te­gorie este foarte greu să măsori pro­duc­ti­vitatea, pentru că nu ai pro­ce­duri stan­dardizate, cum există în cazul mun­citorilor din fabrici, de exemplu“.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro