Companii

Turismul cultural, un turism al celor patru anotimpuri, ar putea aduce mai mulţi turişti străini în România

Turismul cultural, un turism al celor patru anotimpuri,...

Autor: Miruna Diaconu

01.07.2024, 00:07 35

Turismul cultural, un tip de turism ce poate fi practicat pe tot parcursul anului, ar putea aduce mai mulţi turişti străini României. Pe plan local, există o mare diversitate a obiectivelor turistice culturale, iar istoria şi cultura românească reprezintă atuurile de care România ar putea profita pentru a convinge străinii să îşi petreacă vacanţele pe plan local.

„Turismul cultural este un tip de turism care poate fi practicat pe tot parcursul anului, dacă este promovat cum trebuie”, spune Arnold Klingeis, preşedintele Rutei Cafenelelor Istorice, una dintre rutele incluse în Programul Rutelor Culturale al Uniunii Europene. Ruta Cafenelelor Istorice este o iniţiativă a lui Arnold Klingeis, care a plecat de la ideea că unul dintre cele mai consumate alimente din lume, cafeaua, a fost martora istoriei bătrânului continent.

Cu această rută, România a reuşit să câştige preşedinţia unei rute culturale la nivel european pentru prima dată de când a luat naştere acest program, în urmă cu 40 de ani.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro