Auto

Elon Musk deschide în următoarele săptămâni prima investiţie Tesla de la zero din România: un centru dedicat construit în nordul Bucureştiului

Tesla are o abortare diferită faţă de alte mărci - nu are dealeri sau importatori, ci doar reprezentanţe directe, iar maşinile se comandă şi configurează online.

Tesla are o abortare diferită faţă de alte mărci - nu are dealeri sau importatori, ci doar reprezentanţe directe, iar maşinile se comandă şi configurează online.

Autor: Bogdan Alecu

01.07.2024, 00:08 144

Înmatriculările Tesla în România aproape s-au dublat în primele cinci luni din 2024, la 1.365 de unităţi, şi păstrează a doua poziţie în clasamentul electricelor, după Dacia La final de 2023 erau înregistrate în România aproape 5.200 de maşini Tesla În România Tesla va avea un centru în Bucureşti şi două pop-up store-uri în Timişoara şi Cluj.

Cererea ridicată pentru maşinile Tesla pe piaţa locală i-a determinat pe americani să accelereze investiţiile pe plan local şi să extindă reţeaua. În următoarele săptămâni cel mai probabil va fi deschis noul showroom dedicat mărcii, investiţie realizată direct de compania condusă de Elon Musk. Informaţii cu privire la suprafaţă sau valoarea investiţiei nu au fost comunicate, Tesla fiind de departe cel mai discret brand auto la nivel mondial.

Primul centru integrat Tesla de pe piaţa locală este amplasat lângă birourile Swan din Pipera Nord.

Zona Pipera din Voluntari este una cu o densitate mare de centre auto - Renault-Dacia, Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Porsche, Bentley, Lamborghini, Toyota, Lexus, Mercedes-Benz, Jeep sunt câteva dintre mărcile cu showroomuri pe o distanţă de doar câteva sute de metri. Astfel sediul Tesla va fi amplasat vizavi de clădirea în care îşi au birourile cei de la Michelin România sau Ford România Services, compania naţională de vânzări a americanilor de la Ford.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro