ZF 24

OMV Petrom a anunţat că se retrage din Georgia, ţară în care a concesionat în 2021 un perimetru de explorare a gazelor din Marea Neagră

OMV Petrom a anunţat că se retrage din Georgia, ţară...

Autor: Roxana Rosu

30.04.2024, 09:50 507

OMV Petrom a anuntat în raportul financiar trimestrial că se va retrage din Georgia, tară în care a concesionat în 2021 un perimetru de explorare în Marea Neagră.

”Perimetrul II de Explorare Offshore din Georgia: s-a decis retragerea din aceasta tară”, se precizează în raport, fără detalii legate de motiv.

OMV Petrom a semnat în 2021 un contract de împărţire a producţiei pentru Perimetrul II offshore din zona economică exclusivă a Georgiei din Marea Neagră, după ce, în iunie 2020, câştigase o licitaţie internaţională deschisă, organizată de Ministerul Economiei şi Dezvoltării Durabile a Georgiei pentru suprafeţe offshore.

Contractul de împărţire a producţiei prevede explorarea, dezvoltarea şi producţia de resurse de hidrocarburi in Perimetrul II offshore. Acesta acoperă o suprafaţă totală de 5.282 de kilometri pătraţi, iar adâncimea apei variază intre 400 şi 2.000 de metri.

În raportul financiar afererent T1 2024, compania a anuntat că va continua activitatea de explorare a perimetrului Han Asparuh offshore din  Bulgaria, unde operează printr-un joint venture cu Total (operator). Suprafaţa totală de explorare a OMV Petrom în România şi Bulgaria se ridică la 26.000 km pătrati.

 

De asemenea, la Proiectul Neptun Deep din Marea NEagră, compania este în faza de  finalizare a atribuirii principalelor contracte, concentrarea pe activitatile de obtinere a permiselor, demararea lucrarilor de constructie si a pregatirilor in vederea forarii primei sonde in 2025.