ZF 24

OMV Petrom a anunţat că se retrage din Georgia, ţară în care a concesionat în 2021 un perimetru de explorare a gazelor din Marea Neagră

OMV Petrom a anunţat că se retrage din Georgia, ţară...

Autor: Roxana Rosu

30.04.2024, 09:50 500

OMV Petrom a anuntat în raportul financiar trimestrial că se va retrage din Georgia, tară în care a concesionat în 2021 un perimetru de explorare în Marea Neagră.

”Perimetrul II de Explorare Offshore din Georgia: s-a decis retragerea din aceasta tară”, se precizează în raport, fără detalii legate de motiv.

OMV Petrom a semnat în 2021 un contract de împărţire a producţiei pentru Perimetrul II offshore din zona economică exclusivă a Georgiei din Marea Neagră, după ce, în iunie 2020, câştigase o licitaţie internaţională deschisă, organizată de Ministerul Economiei şi Dezvoltării Durabile a Georgiei pentru suprafeţe offshore.

Contractul de împărţire a producţiei prevede explorarea, dezvoltarea şi producţia de resurse de hidrocarburi in Perimetrul II offshore. Acesta acoperă o suprafaţă totală de 5.282 de kilometri pătraţi, iar adâncimea apei variază intre 400 şi 2.000 de metri.

În raportul financiar afererent T1 2024, compania a anuntat că va continua activitatea de explorare a perimetrului Han Asparuh offshore din  Bulgaria, unde operează printr-un joint venture cu Total (operator). Suprafaţa totală de explorare a OMV Petrom în România şi Bulgaria se ridică la 26.000 km pătrati.

 

De asemenea, la Proiectul Neptun Deep din Marea NEagră, compania este în faza de  finalizare a atribuirii principalelor contracte, concentrarea pe activitatile de obtinere a permiselor, demararea lucrarilor de constructie si a pregatirilor in vederea forarii primei sonde in 2025.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO