ZF Live

ZF Live. Florian Libocor, economistul-şef al BRD România: Întrebarea verii pentru economia României: va scădea BNR dobânda cheie în şedinţa din iulie?

Autor: Răzvan Botea

08.06.2024, 09:41 408

Florian Libocor, economistul-şef al BRD România, la ZF Live: Nu cred că BNR va scădea dobânda-cheie în iulie, dar aş vrea să mă înşel Aşteptările celor mai mulţi analişti financiari erau că Banca Naţională a României (BNR) va începe ciclul de scădere a dobânzii cheie la şedinţa de politică monetară din mai Consiliul de Administraţie al BNR a decis însă păstrarea dobânzii cheie, pe fondul unei inflaţii de peste 6% şi a  incertitudinii privind evoluţia economiei şi a deficitului  bugetar Toţi ochii sunt însă acum pe şedinţa BNR din 5 iulie.

„Nu cred că BNR va scădea dobânda-cheie în iulie, dar aş vrea să mă înşel. Scăderea dobânzilor este un semnal foarte puternic în economie pe toate părţile. Şi pentru cei care sunt împrumutaţi, şi pentru cei care au dat împrumuturi, dar nu cred. Este prea devreme, cred, şi nici nu prea avem argumente vizavi de dinamica preţurilor. Nu exclud să vedem însă modificări de dobândă de politică monetară în ultimul trimestru din acest an”, spune Florian Libocor, economistul-şef al BRD România.

 

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro