Eveniment

Top 10 şcoli gimnaziale şi top 10 colegii şi licee din Bucureşti după rezultatele de la Evaluarea Naţională. Şcoala nr. 79 conduce clasamentul şcolilor gimnaziale cu cele mai mari medii generale la Evaluarea Naţională, iar Colegiul Grigore Moisil a întrecut Vianu şi a trecut pe primul loc în clasamentul colegiilor

Top 10 şcoli gimnaziale şi top 10 colegii şi licee din...

Autor: Ramona Cornea

05.07.2024, 00:07 93

Şcoala Gimnazială nr. 79 din sectorul 4 a avut o medie generală la Evaluarea Naţională de 8,84 şi o pondere a mediilor peste 9 de 57% ♦ Colegiul Naţional Grigore Moisil a avut cu o medie generală de 9,56 şi o pondere a mediilor peste 9 de 93% ♦ Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din sectorul 1 a avut o medie generală de 9,54 şi o pondere a mediilor peste 9 de 90% la Evaluarea Naţională.

Şcoala nr. 79 conduce clasamentul şcolilor gimnaziale cu cele mai mari medii generale la Evaluarea Naţională, iar Colegiul Grigore Moisil a trecut pe primul loc în clasamentul colegiilor după media generală la acest examen, arată calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul Educaţiei.

ZF a pornit la realizarea acestei ierarhii de la şcolile care au avut elevi cu media 10 la Evaluarea Naţională şi care au îndeplinit cumulat şi criteriul de a avea peste 100 de elevi înscrişi la examen. Acesta nu este un top care să fi analizat fiecare dintre cele 171 de şcoli gimnaziale din Bucureşti, astfel că este posibil să existe şcoli cu mai puţini elevi cu medii mai mari decât cele afişate.

Astfel, în clasamentul celor mai bune şcoli gimnaziale din Bucureşti pentru anul 2024, Şcoala Gimnazială nr. 79 din sectorul 4 se află pe primul loc, cu o medie generală la Evaluarea Naţională de 8,84 şi o pondere a mediilor peste 9 de 57%. Urmează Şcoala Gimnazială I.G Duca din sectorul 5, cu o medie generală de 8,81 şi o pondere a mediilor peste 9 de 65,3%, şi Şcoala Gimnazială nr. 49 din sectorul 2, cu o medie generală de 845 şi o pondere de 40%.

În ceea ce priveşte colegiile naţionale, Colegiul Naţional Grigore Moisil din sectorul 6 ocupă primul loc cu o medie generală la Evaluarea Naţională de 9,56 şi o pondere a mediilor peste 9 de 93%.

Colegiile sunt unităţile de învăţământ care au şi clase de gimnaziu. Pentru a putea învăţa în aceste colegii, elevii trebuie să treacă de un proces de selecţie în clasa a V-a.

Urmează Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din sectorul 1, cu o medie generală de 9,54 şi o pondere a mediilor peste 9 de 90%, şi Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din sectorul 5, cu o medie generală de 9,5 şi o pondere a mediilor peste 9 de 88%.

De altfel, Colegiul Tudor Vianu este cunoscut pentru specializarea sa în informatică, având o tradiţie îndelungată în pregătirea elevilor pentru competiţii naţionale şi internaţionale. Colegiul Gheorghe Lazăr este şi el unul dintre cele mai vechi şi prestigioase colegii din Bucureşti, cu o medie generală foarte ridicată şi un procent semnificativ de elevi cu performanţe înalte.

Şcoala Gimnazială „Orizont”, Şcoala Gimnazială nr. 24, Şcoala Gimnazială nr. 49, Şcoala Gimnazială nr. 150, Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I, Şcoala Gimnazială Avenor, Şcoala Gimnazială Herăstrău, Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu, Şcoala Gimnazială nr. 82, Şcoala Gimnazială nr. 97 din Sectorul 4, Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din sectorul 1, Liceul Pedagogic Anastasia Popescu din Sectorul 2, Complexul Educaţional Laude-Reut din Sectorul 3, Colegiul Naţional Ion Neculce din Sectorul 1, Liceul Teoretic Jean Monnet din sectorul 1, Colegiul Naţional Cantemir Vodă din sectorul 2, Şcoala Gimnazială Constantin Brâncuşi din sectorul 6 şi Colegiul Naţional Elena Cuza din sectorul 6 au obţinut câte o medie de 10.

Este important de menţionat că elevii acestor colegii nu intră automat mai departe în cursurile liceale ale aceleiaşi instituţii de învă­ţământ, ci trebuie să aibă notele de admitere cerute sau, după caz, să dea din nou o probă de admitere, de data asta pentru liceu.

28 de elevi din şcolile din Bucureşti au obţinut medii de 10 la Evaluarea Naţională, cele mai multe astfel de medii din ţară. Pe locul al doilea este judeţul Iaşi, cu şapte de medii de 10, iar pe al treilea loc este judeţul Cluj, cu şase astfel de medii.

Dintre şcolile din Bucureşti, Şcoala Gimnazială I. G. Duca din Sectorul 5, Şcoala Gimnazială nr. 195 din Sectorul 3, Liceul Teoretic Sfinţii Trei Ierarhi din Sectorul 2, Şcoala Gimnazială nr. 79 din Sectorul 4 şi Şcoala Gimnazială nr. 117 din Sectorul 6 au câte două medii de 10.