Auto

Business shuttle pentru sapte

Business shuttle pentru sapte
21.03.2007, 20:17 14

In primele doua luni ale anului, Ford Galaxy s-a situat pe locul 8 din punctul de vedere al vanzarilor, cu 21 de unitati comercializate in segmentul monovolumelor. Daca in cazul lui S-Max, al carui drive-test a fost prezentat in urma cu cateva saptamani, majoritatea clientilor au optat pentru motorizarea de 2,0 litri TDCi, cei care au achizitionat un Galaxy au ales dieselul de 1,8 litri TDCi.
In Romania segmentul monovolumelor este in crestere si detine aproximativ 1,35% din totalul importurilor de autoturisme din primele doua luni ale anului.
La capitolul design, Galaxy se incadreaza in filozofia "kinetic design", acesta avand o serie de trasaturi comune cu S-Max si cu noul C-Max facelift.
Interiorul, desi aminteste de S-Max, este realizat pentru a oferi un grad mai ridicat de confort, si nu senzatia de sportivitate.
Atunci cand se pleaca cu automobilul in concediu, pe langa un portbagaj incapator si scaune confortabile, in habitaclu este intotdeauna nevoie de si mai multe spatii de depozitare. De aceea, pentru Galaxy, Ford a optat pentru o "consola centrala" pe plafon care are nu mai putin de cinci spatii de depozitare, foarte utile atunci cand se pleaca intr-o calatorie mai lunga. Portbagajul, chiar si cand sunt ocupate toate cele sapte locuri, are o capacitate de 308 litri. Daca este nevoie de mai mult spatiu de depozitare, se poate rabata cel de-al treilea rand de scaune, caz in care portbagajul ajunge la 830 litri si chiar la 2325 litri cand se renunta si la randul doi.
Principalele comenzi pentru sistemul audio, computerul de bord si tempomat, se regasesc pe volanul multifunctional.
Optional, se poate opta pentru sistem de navigatie cu display color cu touchscreen, care dispune de un meniu usor de folosit, care faciliteaza accesul la sistemul de climatizare, cel audio, sistemul de navigatie si la conexiunea prin Bluetooth cu telefonul mobil. Daca se iau in calcul dimensiunile caroseriei si faptul ca avem de-a face cu un automobil care poate transporta in conditii optime pana la sapte pasageri, o alegere potrivita este dieselul de 2,0 litri. Acesta dispune de 140 CP la 4000 rpm si un cuplu motor de 320 Nm, valoare disponibila inca de la 1.750 rpm. Acceleratia 0-100 km/h se realizeaza in 10,5 secunde. Valoare care te face sa uiti ca masina are 4,82 m lungime, 1,88 m latime si 1,72 inaltime.
La nevoie poate accelera puternic, insa spre deosebire de S-Max, Galaxy a fost gandit in primul rand confort, dar care la nevoie poate fi si mai sportiv. Chiar si pe drumuri virajate se poate opta pentru un stil de condus mai sportiv, Galaxy ramanand neutru. Automobilul dispune standard de sistemul de stabilitate ESP si de cel de tractiune TCS, ceea ce aduce un plus de siguranta atunci cand se circula pe un drum alunecos.
Modelul testat cu echipare Ghia are un pret de pornire de 24.090 euro pentru versiunea echipata cu motorul pe benzina de 2,0 litri si 145 CP si 25.590 euro pentru cea cu dieselul de 2,0 litri si 140 CP, ambele fara TVA.