Auto

Începe Salonul Auto de la Paris - Ce vor prezenta principalii constructori auto

Începe Salonul Auto de la Paris - Ce vor prezenta principalii constructori auto

Autor: Bogdan Alecu

29.09.2010, 17:59 33

Sute de premiere mondiale şi europene vor fi prezentate încadrul celui mai important eveniment de anul acesta - Salonul Autode la Paris. Principalii constructori europeni s-au concentrat înacest an pe prezentarea de modele electrice - cum este cazulRenault cu Fluence ZE, model ce va fi comercializat şi în Româniaanul viitor, sau Mercedes-Benz A-Klasse E-Cell.

Printre cele mai importante premiere din acest an se numără noulMercedes-Benz CLS, care în urmă cu aproape opt ani a lansat modacoupeurilor cu patru uşi, Audi A7, principalul concurent al luiCLS, dar şi noul VW Passat facelift - primul "upgrade" algeneraţiei curente a limuzinei de clasă medie a VW. Tot din trendulmaşinilor electrice Audi va prezenta alături de E-Tron Spyder, unR8 electric, şi A1 E-Tron, versiunea electrică a noului model declasă mică.

Cel mai exclusivist model din salon va fi noul Bugatti VeyronSuper Sports, cea mai rapidă maşină din lume, care având 1.200 CPpoate ajunge la o viteză maximă de 434 km/h.

Dacia, principalul constructor autohton, nu va avea niciopremieră la Paris, în standul său fiind prezentate gama curentă, cumotorare Euro 5.