Auto

Michelin: În Serbia primim autostradă la poarta fabricii

Michelin: În Serbia primim autostradă la poarta fabricii

Autor: Bogdan Alecu

05.04.2012, 00:06 4406

Michelin va investi 170 mil. euro în extinderea fabricii de anvelope Serbia, unde va crea 700 de noi locuri de muncă, după ce guvernul de la Belgrad le-a promis că le va duce autostrada "la poarta uzinei".

"Nu putem comunica acordul cu statul sârb, dar putem spune că include proiecte legate de infrastructură, vom avea o autostradă foarte aproape de uzină, vor exista noi proiecte energetice şi un pachet de susţinere financiară. Este un tip de pachet pe care l-am avea în discuţie oriunde în lume pentru dezvoltarea unui astfel de proiect sustenabil pe termen lung", a spus Eric Faidy, preşedintele Michelin pentru România şi Balcani. El a subliniat că în continuare România este pe lista scurtă a companiei pentru o eventuală extindere.

Michel Rollier, şeful grupului francez, declara la Bucureşti în luna decembrie a anului trecut că Michelin are în plan extinderea producţiei în Europa de Est, care să deservească piaţa europeană, "în cărţi" fiind şi România. Înainte de a investi, Rollier a subliniat că Michelin trebuie să se asigure că are infrastructura necesară, energie, posibilitatea de a importa materie primă şi a exporta produsele finite şi suportul autorităţilor locale, inclusiv pentru un ajutor de stat.