Auto

Pentagonul s-a "abonat" la camioanele Roman. Cum se schimba Duster-ul la fata pentru Occident

Pentagonul s-a "abonat" la camioanele Roman. Cum se schimba Duster-ul la fata pentru Occident

Autor: Pro TV

31.08.2011, 17:50 4238

Avem si motive de mandrie, pentru ca nu toate merg rau in tara noastra. "Dacia" a ajuns masina de politie in Spania, iar camioanele de la Brasov sunt cumparate cu sutele de americani.


Trimitem asadar peste mari si tari nu doar medici si specialisti IT, ci si marfuri care aduc profit in economie.


Dincolo de pretul mic de plecare, Dusterul a devenit interesant pentru serviciile speciale care le-au transformat in ambulanta sau masini de politie. Putini stiu ca sunt folosite si ca patrula forestiera in Germania sau masina oficiala a scolii de ski din Franta.


Desi Renault detine tehnologii 4x4 mai avansate, a ales sa faca la Dacia o masina care nu exceleaza la nici un capitol. Nu e nici puternica si nici luxoasa nu putem spune. Dar are un atu imbatabil. Tine cu casa.


Intr-o epoca a chibzuintei, masinile romanesti gasesc clienti in toata Europa, dar si in locuri exotice precum Guadelupa, Tahiti sau Martinica.


Nu doar Dacia merge bine la export. Camioanele fabricate la Brasov stau alaturi de celebrele Hummer-uri americane in teatrele de razboi.


Sute de astfel de camioane circula deja in Irak si Afganistan si, pentru ca au fost multumiti de calitatea de la Brasov, s-au intors an de an sa comande mai multe.
Uzina de la Brasov a livrat deja peste 1000 de bucati si se pregateste de un nou contract cu americanii. Citiţi mai mult despre maşinile exportate de România pe www.stirileprotv.ro