Auto

Tariceanu aduce Harley-Davidson in Romania

Tariceanu aduce Harley-Davidson in Romania

Reprezentantii Harley Davidson estimeza un nivel de vanzari anual de 200 de unitati

25.09.2007, 19:11 28

Lansarea oficiala a marcii va avea loc, potrivit reprezentantilor companiei, la Salonul International de Automobile Bucuresti (SIAB), unde va fi prezentata intreaga gama Harley-Davidson comercializata in Romania. Salonul auto se va desfasura in perioada 5-14 octombrie pe locatia fostului magazin Metro Otopeni.
Harley-Davidson Bucharest va deschide in capitala in luna octombrie primul showroom care va avea o suprafata de vanzare de 200 de metri patrati si va include un service specializat si un magazin de piese de schimb. Odata cu lansarea unei a doua unitati in cursul anului viitor, reprezentantii companiei estimeza un nivel de vanzari anual de 200 de unitati pentru a atinge pana la finele lui 2012 vanzari totale de 1.000 de motociclete.
Automotive Trading Services, fostul importator oficial al marcii Citroen, si-a extins operatiunile pe segmentul moto dupa ce constructorul francez a infiintat pe piata interna o subsidiara proprie la sfarsitul lunii aprilie. Divizia moto a ATS cuprinde in portofoliu si marca sud-coreeana Hyosung, cu o gama de scutere, motociclete si
ATV-uri.
Piata moto interna a fost estimata de principalii jucatori la aproape 10.000 de unitati, cifra care cuprinde si inmatricularile de autovehicule second-hand pe doua roti. Potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) in prima jumatate a anului s-au consemnat vanzari noi pentru vehiculele pe 2 roti de 1.712 unitati, ceea ce inseamna ca segmentul a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 83,9%.
Pentru urmatorii trei ani se estimeaza un boom al segmentului moto, cu o crestere in special in nisa scuterelor, motivat in primul rand de circulatia din ce in ce mai greoaie care indreapta consumatorul catre acest segment. Principala sursa de crestere a comenzilor pentru scutere a fost exprimata si de cererea firmelor de curierat care si-au crescut comenzile odata cu extinderea propriilor servicii in orasele de provincie. Cele mai mari vanzari pe piata moto sunt inregistrate in cazul vehiculelor de provenienta asiatica, precum marca Hyosung, comercializata de ATS, pretul fiind principalul avantaj al acestor marci.