Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Protagonistă inedită între cele mai căutate acţiuni, ETF-ul croaţilor a bătut Petrom şi Hidroelectrica la lichiditate. Indicele BET a urcat joi la un nou maxim istoric pe fondul aprecierii Aquila, TTS şi Electrica

Bursă. Protagonistă inedită între cele mai căutate...

Autor: Tibi Oprea

11.07.2024, 18:32 772

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat o creştere de 0,44% prin prisma indicelui de referinţă BET în şedinţa de tranzacţionare de joi, 11 iulie, dinamica acestuia fiind susţinută de creşterea unor acţiuni precum Aquila Part Prod (0,85%), Transport Trade Services (0,8%) şi Electrica (0,76%), arată datele BVB.

De altfel, nicio acţiune din BET nu a înregistrat scădere în sesiunea de joi, şase au rămas la acelaşi preţ, iar restul de 14 au marcat creşteri. Lichiditatea pe acţiuni a fost de 65,3 mil. lei, mai puţin de jumătate din media zilnică de tranzacţionare a acestui an.

De notat faptul că în topul celor mai tranzacţionate acţiuni nu au fost obişnuitele OMV Petrom, Hidroelectrica sau Romgaz, ci Electrica (13 mil. lei), Banca Transilvania (8,1 mil. lei) şi ETF-ul croaţilor de la InterCapital Asset Management – ICBETNETF (7,4 mil. lei). ETF-ul se află în premieră în top trei lichiditate, ca urmare a unei tranzacţii mai mari, cu 84.861 de unităţi de fond (6,7 mil. lei).

Toţi indicii bursieri locali au fost pe plus, de la 0,43% pentru indicele companiilor din energie BET-NG la 0,73% pentru indicele SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea BET-FI. Bursa de la Bucureşti înregistrează o creştere de 20,44% de la începutul acestui an prin BET.