Business Construct

One United închiriază 700 mp de birouri în One Cotroceni Park către DP World România

One United închiriază 700 mp de birouri în One...

Autor: Bogdan Alecu

24.05.2024, 15:43 216

One United Properties (BVB: ONE), unul dintre cei mai mari investitori şi dezvoltatori de pe plan local, a semnat cu cei de la DP World România, furnizor de soluţii logistice şi lanţuri de aprovizionare, pentru 700 mp de birouri pe o perioadă de zece ani în clădirea de birouri de clasă A One Cotroceni Park. Consultant în cadrul tranzacţiei a fost CBRE.

În România, DP World şi-a început operaţiunile în 2004 odată cu cel mai important terminal de containere de la Marea Neagră. Deschiderea unui birou în One Cotroceni Park este o mişcare determinată de extinderea activităţii logistice a companiei în România, marcată de o nouă filială de expediere de mărfuri în Bucureşti.

„Noul birou al companiei reflectă planurile sale de extindere şi consolidare a poziţiei de jucător cheie în industria logistică din România. Această nouă locaţie va spori fără îndoială eficienţa şi comunicarea echipelor, contribuind la succesul continuu al companiei în regiune”, a explicat Ana Vicoveanu, Consultant A&T Office pentru CBRE România.

Investiţiile DP World făcute în Europa în ultimii ani au inclus programe de extindere a porturilor în şase dintre cele 11 terminale majore de pe continent, inclusiv Anvers (Belgia), Novi Sad (Serbia) şi London Gateway (Marea Britanie). DP World a investit peste 200 de milioane de euro în România, începând din 2004, suma incluzând şi granturi de la Uniunea Europeană.

Pe plan local, datele CBRE arată o nouă tendinţă favorabilă care modelează piaţa logistică: interesul crescut (din partea dezvoltatorilor şi chiriaşilor) pentru terminalele intermodale care leagă căile ferate de porturile maritime, pe măsură ce România s-a alăturat parţial zonei Schengen şi controalele la frontierele aeriene şi maritime interne au fost eliminate începând cu 31 martie.