Business Hi-Tech

Gigantul Amazon vrea să devină un jucător-cheie şi în industria de transport automatizată

Gigantul Amazon vrea să devină un jucător-cheie şi...

Autor: Ioana Nita

07.01.2020, 00:01 471

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume şi unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de cloud la nivel mondial, va anunţa luna aceasta în cadrul CES, cel mai mare eveniment de tehnologie, care are loc anual în Las Vegas (SUA), care sunt planurile sale pentru a ajunge un jucător-cheie şi în industria autovehiculelor conectate şi a vehiculelor electrice şi în gestionarea cantităţilor enorme de date generate de producătorii auto şi şoferi, scrie Reuters. Amazon Web Services, compania sub care gigantul american oferă servicii de cloud computing şi management de date la scară largă, este esenţială în strategia Amazon.

„Într-adevăr ne extindem din ce în ce mai mult în ecosistem, de la stadiul de fabricaţie până la produsul final - maşina conectată”, a declarat Jon Allen, şeful serviciilor profesionale pentru industria auto în cadrul Amazon Web Services (AWS).

Până acum, Amazon le-a arătat deja investitorilor care este strategia sa în domeniul de transport. Gigantul a investit în start-up-ul Aurora care dezvoltă software pentru autovehicule care se conduc singure. De asemenea, Amazon a semnat acorduri cu producătorii auto pentru a livra pachete în portbagajele vehiculelor, pentru a ajuta la dezvoltarea reţelelor de încărcare a vehiculelor electrice şi pentru a utiliza serviciile AWS pentru a-şi conecta fabricile între ele.

Gigantul american îşi va prezenta strategia la CES împreună cu partenerii săi - firma de realitate virtuală ZeroLight, start-up-ul de vehicule electrice Rivian, BlackBerry Ltd Canada (BB.TO) şi compania de dezvoltare de software pentru jocuri video Unity Technologies. 

„Este încercarea noastră de a ţese totul împreună într-o singură experienţă pentru clienţii noştri”, a declarat pentru Reuters Dean Phillips, liderul tehnic auto AWS. „Clienţii nu disting AWS de Alexa de Amazon.com. Este Amazon.”