Business Hi-Tech

OTE cauta partener strain pentru RomTelecom

21.06.2004, 00:00 6

Grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine 54% din pariticipatia operatorului de telefonie fixa RomTelecom, a anuntat ca va analiza oportunitatea unor posibile aliante cu marile companii internationale de profil special pentru piata romaneasca.
"La nivel international, Romania va reprezenta o zona majora de interes. OTE va examina toate optiunile unor aliante cu companii internationale de telecomunicatii in aceasta zona, daca sunt in conformitate cu interesul pe termen lung al companiei", a spus presedintele si director general al OTE, Panagis Vourloumis. Actionarii OTE au numit joi un nou consiliu de administratie.
Potrivit lui Vourloumis, OTE intentioneaza sa se concentreze pe activitatile cu cel mai ridicat potential de crestere. In Grecia, accentul va cadea asupra serviciilor si infrastructurii de comunicatii in banda larga. De asemenea, grupul elen va crea un sistem de monitorizare a activitatii subsidiarelor pentru a imbunatati cooperarea dintre acestea si compania mama.
Grupul OTE a consemnat, in 2003, un profit net de 433,4 milioane de euro, in crestere cu 25,3% fata de anul precedent. Veniturile operationale ale companiei au urcat, pe intreg anul 2003, cu 14,7%, pana la 4,9 miliarde de euro. La sfarsitul lunii ianuarie 2003, OTE a devenit actionar majoritar al RomTelecom, ridicandu-si participatia de la 35% la 54%, in urma unei tranzactii de achizitie de actiuni si majorare de capital, cu o valoare de 273 milioane dolari.