Business Hi-Tech

OTE il vrea pe Tiriac in consiliul de administratie al RomTelecom

14.07.2004, 00:00 34

Grupul elen OTE i-a propus omului de afaceri Ion Tiriac un loc in consiliul de administratie al RomTelecom, au declarat surse din actionariatul operatorului roman de telefonie fixa.
Noua componenta a Consiliului de Administratie urmeaza sa fie aprobata in sedinta adunarii generale a actionarilor RomTelecom, care va avea loc saptamana viitoare. Contactat telefonic, Ion Tiriac a confirmat ca a primit propunerea de a face parte din conducerea administrativa a companiei. "Presedintele grec al board-ului RomTelecom mi-a propus sa fiu membru in consiliul de administratie. Am avut doua-trei intalniri. Fiind un consiliu restrans, probabil vor sa aleaga si pe cineva din partea romaneasca. Ma gandesc inca la treaba asta", a declarat Ion tiriac. Omul de afaceri a adaugat ca, in perioada urmatoare, nu intentioneaza sa investeasca in industria telecom.
"Nu confirmam, dar nici nu infirmam posibila numire a lui Ion Tiriac in consiliul de administratie. Prezenta omului de afaceri ar fi o onoare pentru RomTelecom, avand in vedere reputatia sa", a declarat directorul de comunicare al companiei, Dan Pazara.
Saptamana viitoare, actionarii RomTelecom il vor numi in functia de presedinte al Consiliului de Administratie pe Michail Tsamaz, actualul presedinte al OTE International, care il va inlocui astfel pe Georgios Skarpelis. De asemenea, presedintele OTE, Panagis Vourloumis, va prelua pozitia detinuta pana in luna aprilie de Lefteris Antonakopoulos, fostul sef al grupului elen. Un alt reprezentat al OTE in Consiliul de Administratie, Georgios Argiropoulos, va fi inlocuit. Postul ramas liber ar urma sa fie preluat de Ion Tiriac.
Ceilalti reprezentanti ai statului roman, Ioan Coaca si Serban Pop, isi vor pastra pozitiile in boardul RomTelecom, alaturi de Iordanis Aivazis si James Stuart Hubley, directorul general al companiei, ambii desemnati de OTE. Grupul elen detine, prin intermediul OTE International Investments Limited, un pachet de 54,01% din actiunile RomTelecom, restul fiind in continuare proprietatea statului roman.
Grupul elen OTE a anuntat recent ca va analiza oportunitatea unor posibile aliante pe piata romaneasca cu unele companii internationale de profil. "La nivel international, Romania va reprezenta o zona majora de interes. OTE va examina toate optiunile unor aliante cu companii internationale de telecomunicatii in aceasta zona, daca sunt in conformitate cu interesul pe termen lung al companiei", a declarat presedintele si directorul general al OTE, Panagis Vourloumis.
RomTelecom a incheiat primul trimestru cu venituri operationale de 201,2 milioane de euro, reprezentand o crestere de 1,4% fata de intervalul similar din 2003. Evolutia financiara indica o crestere a veniturilor obtinute din abonamente si convorbiri, precum si majorarea de 46% a traficului aferent interconectarilor.