Business Hi-Tech

OTE plateste

05.03.2003, 00:00 10

OTE a virat luni in conturile statului roman, suma de 30,99 milioane dolari, reprezentand contravaloarea unui pachet de 3,12% din actiunile RomTelecom, informeaza Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI). "Urmare a acestei operatiuni, RomTelecom va avea acces la cei 145 de milioane de dolari, aflati intr-un cont escrow, reprezentand aportul in numerar al OTE ca parte a majorarii de capital ce face parte din procesul de continuare a privatizarii societatii nationale de telecomunicatii", se precizeaza intr-un comunicat al ministerului. Suma de 145 milioane dolari a fost depusa la sfarsitul saptamanii trecute intr-un cont de tip escrow deschis la ING Bank Romania. Contul escrow este deschis la o terta parte, neutra in tranzactie, principala caracteristica a acestuia fiind ca depunerea va fi eliberata catre beneficiar numai dupa indeplinirea anumitor conditii, prevazute in cadrul unui acord scris.
Finalizarea privatizarii RomTelecom, prin care OTE va detine 54,01% din actiunile companiei, se va incheia dupa ce va avea loc cea de a doua majorare a capitalului social, prin conversia creantelor in dolari asupra societatii comerciale in actiuni ale acesteia. Aceasta operatiune se va desfasura prin emiterea a 1.367.501 de actiuni noi.
Potrivit acordului incheiat de cele doua parti, in noiembrie anul trecut, valoarea totala a tranzactiei se va ridica la aproximativ 273 de milioane de dolari. Mediafax