Business Hi-Tech

Presedintele OTE va conduce consiliul de administratie al RomTelecom

16.07.2004, 00:00 20



Presedintele grupului elen de telecomunicatii OTE, Panagis Vourloumis, il va inlocui pe Georgios Skarpelis in functia de presedinte al consiliului de aministratie al RomTelecom, au anuntat oficialii operatorului de telefonie fixa.



Din structura de conducere ar putea face parte si omul de afaceri roman Ion Tiriac, ca reprezentant al grupului OTE, in fotoliul detinut pana acum de Georgios Argiropoulos. Directorul general al RomTelecom, James Stuart Hubley, directorul financiar al OTE, Iordanis Aivazis, si directorul general al OTE International, Michail Tsamaz, au ramas membri ai Consiliului de administratie. De asemenea, reprezentantii statului roman, Ioan Coaca si Serban Pop, si-au pastrat functiile detinute in Consiliu.



Surse din cadrul companiei au mai anuntat ca directorul financiar al RomTelecom, Leonidas Skarlatos, si-a prezentat demisia din cauza divergentelor cu directorul general, James Hubley. "Oficial, Skarlatos a plecat la o alta companie. Neintelegerile cu Hubley l-au determinat sa plece", au spus sursele citate. Postul a fost preluat, temporar, de Dimitris Sophocleous, fost director financiar al CosmoRom, divizia de telefonie mobila a RomTelecom.



Grupul elen detine, prin intermediul OTE International Investments Limited, un pachet de 54,01% din actiunile RomTelecom, restul fiind in proprietatea statului roman.