Business Hi-Tech

Statul elen isi va reduce cota la OTE Telecoms

22.06.2001, 00:00 15



Statul elen isi va reduce, pana in luna septembrie, participarea la capitalul operatorului grec de telecomunicatii OTE Telecoms, in cadrul unei operatiuni de emitere de obligatiuni, la finalul careia va detine sub 51% din actiuni, a declarat, miercuri, presedintele si directorul executiv al OTE, Nikos Manassis.

Detaliile legate de emisiunea de obligatiuni pe piata internationala sunt in curs de definitivare, urmand ca operatiunea propriu-zisa sa fie lansata in luna iulie.

"Privatizarea companiei OTE Telecoms este prioritatea si datoria mea", a afirmat Manassis. Oficialul companiei elene a mai spus ca, pana la sfarsitul lunii octombrie, actionarii OTE vor fi convocati pentru aprobarea modificarilor de statut a operatorului si pentru alegerea unui nou consiliu director.

Guvernul de la Atena a anuntat, in luna aprilie, ca isi va reduce de la 51% la 36% pachetul de actiuni la OTE Telecoms, prin intermediul unei emisiuni de obligatiuni convertibile, combinata cu vanzarea de actiuni, dupa ce tentativele de a gasi un partener strategic au esuat.

Operatorul elen OTE Telecoms a achizitionat, in ultimii ani, pachete importante de actiuni la o serie de companii de telecomunicatii din Europa de Est, printre care RomTelecom, Telecom Serbia si Armentel. Mediafax