Business Internaţional

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, îl îndeamnă pe...

Autor: Andreea Tobias

05.05.2024, 18:19 32

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a îndemnat duminică pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord în negocierile cu gruparea militantă palestiniană Hamas privind încetarea focului în războiul din Gaza.

Îndemnul lui Macron a fost făcut în cadrul unor discuţii telefonice, conform AFP.

„Preşedintele l-a încurajat pe premierul Netanyahu să finalizeze cu succes aceste negocieri care ar putea duce la eliberarea ostaticilor, la protejarea civililor prin încetarea focului şi la o dezescaladare regională", a precizat preşedinţia franceză într-un comunicat.

Premierul Benjamin Netanyahu ar fi ripostat duminică la criticile miniştrilor de extremă dreapta privind ritmul operaţiunilor israeliene din Gaza, spunându-le membrilor cabinetului său că „nimeni nu trebuie să-mi spună ce să fac sau cum să fac".

Potrivit presei ebraice, premierul a declarat că „lucrurile se întâmplă şi se vor întâmpla" şi că „aşteaptă unitate de la această masă", relatează Times of Israel.

După ce ministrul apărării Yoav Gallant a anunţat, în timpul şedinţei săptămânale a cabinetului, că o operaţiune israeliană la Rafah - ultimul bastion rămas al Hamas în sudul Fâşiei Gaza - este aproape, o serie de miniştri de extremă dreapta ar fi atacat modul în care guvernul gestionează conflictul.