Companii

Combinatul Donalam din Călăraşi, parte a grupului italian Beltrame, afaceri de 812 mil. lei anul trecut, plus 10%

Combinatul Donalam din Călăraşi, parte a grupului...

Autor: Mirabela Tiron

21.06.2024, 18:30 6503

Combinatul Donalam din Călăraşi, unul dintre principalii jucători din industria barelor de oţel laminate la cald din Europa, parte a grupului italian Beltrame, a finalizat anul trecut cu afaceri de 812 mil. lei, în creştere cu aproape 10% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la mfinante.ro şi calculelor ZF. Compania a raportat pierderi de 189 milioane de lei, faţă de 35 milioane de lei, mai arată datele publice. Combinatul şi-a redus numărul de angajaţi la 808 angajaţi, faţă de 832 de angajaţi.

Beltrame, grupul ita­lian care contro­lea­ză com­bi­natele de la Călă­raşi şi Târ­go­vişte, a investit circa 28 de milioane de euro în cele două unităţi de producţie.

La Călăraşi, anul trecut au fost alocate aproximativ 8 mi­lioane de euro, reprezentând o investiţie în echi­pamente şi tehnologii ce îmbunătăţesc eficienţa operaţională, după cum declarau anul trecut oficialii grupului.

Anul trecut, grupul a direcţionat peste 20 de milioane de euro către combinatul din Târ­go­vişte, ca parte a planului de investiţii dedi­cat modernizării acestuia. Pentru anul acesta era estimat un buget de 16 milioane de euro pentru retehnologizarea oţelăriei şi a laminoarelor existente.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro