Companii

Continental Sibiu demarează lucrările la investiţia de 45 mil. euro în producţie. Noul modul va avea o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi 700 de angajaţi. Compania a ajuns la vânzări de 1 mld. euro din fabricile din Sibiu

Continental Sibiu demarează lucrările la investiţia de...

Autor: Răzvan Botea

20.06.2024, 16:56 283

Continental Sibiu demarează astăzi lucrările la investiţia de 45 mil. euro în producţie, care este finanţată şi prin schema de ajutor de stat cu impact major în economie. Conform reprezentanţilor Continental, noua unitate de producţie, care este al şaptelea modul de la Sibiu, va avea o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi şi 700 de angajaţi. 

Continental este cea mai mare companie din sectorul auto românesc, cu 20.300 de angajaţi în România, dintre care 4.500 la Sibiu. 

Demararea noii investiţii de la Sibiu a avut loc cu prilejul aniversării a 20 de ani de prezenţă a companiei în Sibiu. 

„De-a lungul acestei călătorii de 2 decenii, colegii de la Continental Sibiu, dar şi partenerii noştri, au contribuit la creşterea continuă a echipei noastre, la extinderea activităţii, la consolidarea competenţelor şi la construirea încrederii necesare pentru a creşte şi pe viitor. Aniversarea noastră de 20 de ani în 2024 ne întăreşte viziunea de a face şi de a păstra Continental Sibiu - locul în care să fii - pentru oameni, afaceri şi comunitate - acum şi în viitor", a spus Sonok Rivetto, general manager al Continental Sibiu.

Modulul 7 de la Sibiu va avea o suprafaţă de peste 15.000 m². Din această suprafaţă, 6.500 m² sunt alocaţi zonei de producţie, iar restul este aferent zonei de logistică, zonei de birouri, precum şi a altor spaţii adiţionale, toate dotate cu echipamentele necesare. Extinderea vine şi cu un nou corp pentru cantina locaţiei. Finalizarea noului modul de producţie este planificată pentru sfârşitul anului viitor.

La eveniment, compania a făcut şi o prezentare generală a Continental Sibiu şi a parteneriatelor cu mediul de învăţământ din regiune, de unde recrutează o parte dintre angajaţi. 

Compania este implicată activ în parteneriatele strategice cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea din Craiova, precum şi în colaborări cu universităţile din Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Alba Iulia şi Piteşti. Totodată, cu peste 150 de elevi care învaţă în prezent în clasele Continental, în cadrul Liceului Tehnologic "Independenţa", al Colegiului Tehnic Energetic, al Liceului Tehnologic "Avram Iancu", Continental Sibiu continuă povestea de succes a învăţământului dual din judeţ”, au mai transmis reprezentanţii companiei. 

La Continental Sibiu sunt fabricate anual aproximativ 40 de milioane de unităţi electronice de control pentru industria automotive. Printre produsele dezvoltate, testate şi fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau sistemele de conectivitate. 

„97% din produsele pe care le fabricăm sau le dezvoltăm, merg în ţările cu industrie auto majoră din Europa, dar şi în America de Nord şi Asia. Avem ca şi clienţi majoritatea marilor companii producătoare de maşini din lume.”

Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine cinci unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti.