Companii

Nemţii de la Kirchhoff caută 200 de oameni pentru fabrica de la Craiova

Autor: Bogdan Alecu

29.09.2011, 00:00 959

Producătorul german Kirchhoff Automotive investeşte 15 milioane de euro într-o nouă unitate de producţie, situată pe platforma industrială a Ford de la Craiova, unde vor fi create 200 de noi locuri de muncă. Compania va produce peste 30 de mari componente pentru caroseriile şi sistemele auto începând cu anul viitor.

"Industria auto din România, bazată pe doi fabricanţi de maşini, Ford şi Dacia-Renault, are un viitor promiţător. Rapoartele analiştilor de piaţă preconizează o producţie anuală de peste 800.000 de maşini după anul 2015. Aşadar trebuie să fim aici", a subliniat Arndt G. Kirchhoff, actionar şi director general al Kirchhoff Automotive GmbH. Producătorul Kirchhoff Automotive şi-a propus ca o parte din producţia fabricii din Craiova să fie realizată şi destinată clienţilor din afara graniţelor României - Fiat (Serbia si Turcia) şi Renault (Turcia).

Fabrica va începe producţia de serie în luna mai a anului viitor, însă testarea maşinilor şi utilajelor va începe la jumătatea lunii noiembrie a acestui an. Printre producătorii de componente care deja au demarat operaţiunile în apropierea uzinei Ford se numără şi Yazaki România, dar şi americanii de la Cooper Standard care lucrează deja la noua fabrică din Craiova unde vor produce echipamente de izolaţie şi transfer al lichidelor pentru viitorul B-Max.