Eveniment

Forţa de muncă, printre primii trei factori care influenţează evoluţia unui IMM. Doris Dezzani, chief marketing officer, Pluxee România: "Aproape 7 din 10 angajaţi români lucrează într-un IMM.”

Doris Dezzani, chief marketing officer, Pluxee România: Un sector antreprenorial puternic este esenţial pentru o economie sănătoasă.

Doris Dezzani, chief marketing officer, Pluxee România: Un sector antreprenorial puternic este esenţial pentru o economie sănătoasă.

Autor: Ramona Cornea

05.07.2024, 17:30 63

♦ Inflaţia, schimbările fiscale şi deficitul de forţă de muncă sunt cele mai semnificative aspecte externe care influenţează performanţa IMM-urilor din România ♦ „În contextul economiei globale, 70% din forţa de muncă provine din sectorul IMM. Obiectivele de dezvoltare durabilă până în 2030 vor putea fi atinse doar cu ajutorul acestui sector. (...) Aproape 7 din 10 angajaţi români lucrează într-un IMM.”

IMM-urile plasează forţa de muncă printre primii trei factori care influenţează evoluţia com­paniei, cu un accent semni­ficativ mai mare în companiile antreprenoriale care depăşesc 50 de angajaţi, arată rezultatele studiului „Talent Insight. Piaţa Muncii şi IMM-urile”, dezvoltat de Pluxee România împreună cu Ipsos România.

 În plus, recrutarea şi retenţia angajaţilor reprezintă a doua preocupare a antreprenorilor legată de piaţa forţei de muncă, la mică distanţă de aşteptările salariale necorelate cu expe­rienţa candidaţilor.

„Un sector antreprenorial puternic este esenţial pentru o eco­nomie sănătoasă. În con­textul economiei globale, 70% din forţa de muncă provine din sectorul IMM. Obiectivele de dezvoltare durabilă până în 2030 vor putea fi atinse doar cu ajutorul acestui sector, prin aco­perirea cererii de locuri de muncă, a contribuţiei la starea de bine a oamenilor şi cu soluţii pentru transformare sustenabilă. Din acest punct de vedere, al reprezentativităţii IMM-urilor, România este aliniată cu media globală. Aproape 7 din 10 an­gajaţi români lucrează într-un IMM”, spune Doris Dezzani, chief marketing officer, Pluxee România.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro