Mediafax.biz Exclusiv

AESC Europa: Firma care ar câştiga licitaţia pentru recrutarea managerilor independenţi pentru companiile de stat ar putea obţine un contract de 1,5 mil. euro

Autor: Adelina Mihai

11.05.2011, 13:14 247

"Estefoarte dificil de estimat valoarea contractului pe care Guvernull-ar putea semna cu o firmă internaţională de executive searchpentru recrutarea a 30-40 de manageri pentru companiile de stat,fără a şti complexitatea sarcinilor şi specificităţile pieţeiromâneşti în ceea ce priveşte recrutarea executivilor performanţi,însă la o primă estimare valoarea contractului ar putea reprezentao investiţie de circa 1,5 milioane de euro", a declarat Callataypentru ZF.

Association of ExecutiveSearch Consultants (AESC) care reuneşte cele mai mari firme deexecutive search din lume şi are şase membri în România, respectivAccord Group Eastern şi Central Europe, Amrop, K.M. Trust &Partners, Leadership Development Solutions, Neumann International,precum şi Stanton Chase International.

Reprezentantul asociaţieispune că, la nivel european, taxa medie încasată de un consultantsenior în executive search poate depăşi 50.000 de euro, la unsalariu minim anual de 150.000 de euro al executivuluiplasat.

Potrivit reprezentantului României la FMI, Mihai Tănăsescu, Guvernular urma să realizeze licitaţii internaţionale transparente pemodelul "la televizor" pentru a selecta firmele de consultanţă caresă se ocupe de recrutarea managerilor profesionişti independenţipentru aproximativ 50 de companii de stat alese împreună cuinstituţia financiară internaţională.