Mediafax.biz Exclusiv

Gebruder Weiss va realiza serviciile de logistică pentru OMV Petrom, contract de 9,6 milioane euro

Autor: Neagu Lidia-Ileana

12.05.2011, 13:26 166

"OMV Petrom Explorare şi Producţie a decis să restructurezeactivităţile de depozitare şi logistică pentru a asigura operaţiunimai rapide, sigure şi eficiente din punct de vedere al costului",se arată într-un anunţ al companiei.

În cadrul operaţiunilor de transport, OMV Petrom estimează căvor fi transportaţi aproximativ 70 de paleţi la micro-depozitepentru aprovizionare şi aproximativ 340 de paleţi săptămânal lapunctele de livrare.

Produsele care urmează a fi manevrate de Gebruder Weiss vizeazămateriale paletizate şi nepaletizate şi produse chimicepericuloase.

În prezent, OMV Petrom desfăşoară activităţi de depozitare şilogistică în cadrul Departamentului de Management al Materialelor,care are un personal de 700 de angajaţi într-o structură de şaptehub-uri, patru mini-huburi.

Transportatorul austriac a intrat pe piaţa românească în 2001,prin achiziţia a 53% din acţiunile firmei Cargolog. Gebruder Weissoperează prin terminale şi centre de cross dock în Bucureşti, Arad,Sibiu, Bacău şi Craiova.

Gebruder Weiss are sediul central în Austria şi este unul dintrecei mai mari furnizori de transport şi logistică. Compania deţineîn prezent 156 de centre la nivel mondial în 25 de ţări şi circa4.500 de angajaţi.

OMV Petrom este cea mai mare companie românească listată laBursa de Valori Bucureşti, cu o capitalizare de 23 miliardelei.

Compania OMV Petrom este controlată de grupul austriac de petrolşi gaze OMV. În acţionariatul OMV Petrom se mai numără şiMinisterul Economiei, cu o deţinere de 20,64% din titluri, şiFondul Proprietatea, cu o participaţie de 20,11%, restul titlurilorfiind listate la bursă.

Totodată, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare are oparticipaţie de 2,03% din capital.

Titilurile OMV Petrom se tranzacţionau joi la preţul de 0,4036lei pe acţiune, în scădere cu 0,71% faţă de referinţă. La aceastăcotaţie compania are o capitalizare de 23,02 miliarde de lei.