Companii

Cum a ajuns proprietarul cramei Villa Vinea din Transilvania unul dintre cei mai mari producători de pantofi din România?

Cum a ajuns proprietarul cramei Villa Vinea din...

Autor: Cristina Roşca

27.06.2024, 20:49 4786

Antreprenorul italian Heiner Oberrauch, cunoscut pe plan local pentru că deţine crama Villa Vinea din judeţul Mureş, este totodată şi unul dintre cei mai mari actori din producţia de pantofi din România. Prin intermediul firmei italiene Ober Alp S.P.A., el controlează firma Droker SRL din Sebeş, Alba.

„În 2022, am achiziţionat Droker (în România) şi Velotex (în Germania)“, scrie în raportul grupului Oberalp. Cu afaceri de 63,5 mil. lei anul trecut (plus 21%) şi cu 217 salariaţi (cu circa 40 mai puţini decât în 2022), Droker SRL este unul dintre cei mai mari actori din producţia locală de încălţăminte, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Pentru firma din Alba, anul trecut a fost de departe cel mai bun an de până acum, cifra de afaceri crescând accelerat începând cu 2022. Anul coincide cu cel al achiziţiei. „Cea mai mare parte din producţia noastră este în sistem de lohn (outsourced - trad.), adică noi nu deţinem fabrici, cu excepţia celei de la Pomoca, Elveţia, a celei operate de firma Droker în România şi a unei unităţi ce produce mohair - Volotex în Germania“, conform raportului grupului.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro