Profesii

De ce nu ştim şcolile unde toţi elevii care au început clasa a VIII-a nu s-au înscris şi la Evaluarea Naţională?

De ce nu ştim şcolile unde toţi elevii care au...

Autor: Ramona Cornea

28.06.2024, 00:07 322

Ziarul Financiar propune ca fiecare şcoală să facă public pe site numărul de elevi de la fiecare nivel de învăţământ şi numărul de elevi înscrişi la Evaluarea Naţională  „Nu trebuie să ne mai ferim, să ascundem gunoiul sub covor. La fel cum băncile evaluează gradul de risc al unui client bancar, la fel ar trebui să facă sistemul de învăţământ cu copiii aceştia”  Un număr de 15.800 de elevi de clasa a VIII-a nu s-au înscris la Evaluarea Naţională de anul acesta, adică circa 9% din total.

Ziarul Financiar propune ca fiecare şcoală să publice numărul de elevi de la fiecare nivel de învăţământ, adică să facă public numărul din fiecare clasă, numărul elevilor înscrişi la Evaluarea Naţională şi numărul celor care promovează acest examen.

În prezent, unele şcoli gimnaziale publică pe site-urile lor procentul de promovabilitate, însă nu şi date despre câţi elevi au în fiecare clasă şi câţi dintre ei ajung să intre în examen. Aşadar, ZF propune ca Ministerul Educaţiei să se asigure că fiecare şcoală are pe site-ul său numărul de copii de la fiecare nivel de învăţământ şi numărul de copii înscrişi la Evaluarea Naţională.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro