Mediafax.biz Exclusiv

Manpower şi-a găsit şef după şase luni de căutări

Manpower şi-a găsit şef după şase luni de căutări

Autor: Adelina Mihai

15.05.2011, 18:16 1277

Petrof are peste 13 ani experienţă în vânzări şi management, iarîn ultimii doi ani a ocupat poziţia de managing director alcompaniei de servicii financiare Credit express pentru România şiBulgaria. Din 2003 până în 2009 el a lucrat în cadrul GE MoneyRomânia, divizia de servicii financiare a gigantului americanGeneral Electric, care s-a retras anul trecut de pe piaţa locală.Timp de mai bine de patru ani, el a fost sales & marketingmanager al Motoractive Leasing (unul dintre IFN-urile deţinute deGE Money, vândut anul trecut către Garanti Bank), iar din 2007 pânăîn 2009 a fost director de reţea şi director adjunct al diviziei debancassurance în cadrul GE Money. Anterior, el a lucrat timp depeste cinci ani ca dealer channel manager în cadrul operatoruluitelecom Vodafone.

Manpower România este unul dintre jucătorii din top 5 de pepiaţa serviciilor de resurse umane, care a înregistrat anul trecuto cifră de afaceri estimată la 18,7 mil. euro, în creştere cu 48%faţă de anul anterior. Compania a rămas fără şef încă din octombrie2010, după plecarea Cameliei Stănculescu, care a condus ManpowerRomânia pentru o perioadă de aproape opt ani. Între timp,interimatul funcţiei a fost asigurat de Iwona Janas, countrymanager al filialei Manpower din Polonia. Manpower se află înprezent într-un proces de repoziţionare la nivel global,schimbându-şi denumirea în ManpowerGroup.

Absolvent al Facultăţii de Drept şi Relaţii Internaţionale dincadrul universităţii private Nicolae Titulescu din Bucureşti,Petrof a urmat şi cursurile programului de MBA în cadrul IEDC BledSchool of Management din Slovenia.

Grupul Manpower este prezent pe piaţa locală din 2003, având înprezent deschise 11 agenţii în opt oraşe. Compania are în prezent90 de angajaţi permanenţi şi 2.000 de salariaţitemporari.

Oaltă schimbare importantă în rândul executivilor de pe piaţaserviciilor de HR a avut loc la începutul acestui an când CristinaRădulescu, care a fost timp de opt ani conuntry manager al AdeccoRomânia, a plecat de la conducerea companiei. În locul ei a fostnumit Florin Godean, care era directorul de vânzări al firmei. Pelângă Adecco, printre cei mai mari com pe titori ai Manpower se maiaflă Lugera&Makler, Trenkwalder Sobis, APT, Aims, Agenţia deservicii Professional sau Gi Group.