Mediafax.biz Exclusiv

Ovidiu Ghiman va prelua şi atribuţiile directorului comercial pe segmentul rezidenţial al Romtelecom

Autor: Adrian Dumitrache,

18.11.2010, 16:01 40

Prin preluarea acestei poziţii, Ghiman va coordona activităţi demanagementul produsului, vânzări şi marketing pentru segmentulrezidenţial al Romtelecom, care contribuie cu peste 50% dinveniturile operatorului pe zona retail. În 2009, veniturileoperatorului au totalizat 807,7 milioane de euro.

De asemenea, el va continua să îndeplinească atribuţiilepostului de director de strategie şi dezvoltarea afacerii, preluatăîn martie 2009, care implică şi administrarea subsidiarei NextgenCommunication.

Ghiman (33) a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice dincadrul Universităţii Babeş- Bolyai din Cluj-Napoca şi a început săactiveze în domeniul telecomunicaţiilor din 1998, în cadrulgrupului RCS&RDS, unde a evoluat până la nivelul de directorcomercial.

Zeddies este al doilea director executiv care părăseşteRomtelecom, după ce Cătălin Dima, directorul juridic, dereglementări şi relaţii ale companiei, a anunţat că se va retrage,din ianuarie 2011, din managementul societăţii, urmând să îşidezvolte propria afacere. De asemenea, el va continua să asiguresuport companiei în calitate de consultant pe anumite proiecte.

Controlat de grupul elen OTE, Romtelecom este cel mai mareoperator local de telecomunicaţii fixe.

Principalii concurenţi sunt RCS&RDS şi UPC România.