Politică

Iliescu a fost sarbatorit la Cotroceni in lipsa

08.01.2003, 00:00 14

Simpatizantii lui Ion Iliescu au mers, ieri, la Palatul Cotroceni, pentru a-l felicita pe seful statului cu ocazia onomasticii, desi presedintele anuntase ca nu va sarbatori ziua de Sfantul Ion la palat.
Cei dornici sa-i ureze presedintelui toate cele bune cu ocazia onomasticii s-au adunat, inca de dimineata, la Cotroceni. Ei au fost intampinati la poarta palatului de angajati ai departamentelor Protocol si Administrativ ale Administratiei prezidentiale, care le-au explicat ca Ion Iliescu nu se afla la Cotroceni.
Reprezentantii Presedintiei au primit, in numele lui Ion Iliescu, florile si celelalte cadouri destinate sefului statului, oferind in schimb cetatenilor veniti la palat bauturi racoritoare si o gustare rece.
In urma cu un an, tot in 7 ianuarie, Iliescu si-a primit admiratorii la Cotroceni. Presedintele nu si-a sarbatorit ziua de nastere, 3 martie, la palat, anuntand ca va renunta la practica "Portilor deschise" la Cotroceni cu ocazia aniversarilor.
Pana in anul 2002, Ion Iliescu a fost sarbatorit, atat de ziua de nastere (3 martie), cat si de onomastica (7 ianuarie) fie la Palatul Cotroceni, fie la sediul PDSR, in perioada in care s-a aflat in opozitie.
In urma cu un an, l-au felicitat, la Cotroceni, atat membrii Guvernului in frunte cu premierul Adrian Nastase, parlamentari, oficialitati locale, membrii ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, cat si sute de cetateni. In acest an, primul-ministru, toti ministrii Cabinetului si consilierii prezidentiali l-au felicitat la Scrovistea pe seful statului.
In mandatele ambilor presedinti ai Romaniei de dupa 1989 se obisnuia ca, de zilele de nastere sau onomastice ale acestora, sa se declare "Ziua Portilor Deschise" la Palatul Cotroceni, cand persoanele care doreau sa il felicite pe presedinte puteau sa o faca personal.