Politică

PD ii atrage atentia lui Iliescu ca este "tot mai nervos"

15.07.2004, 00:00 8

Schimbul de replici dintre presedintele Ion Iliescu si Alianta D.A. PNL-PD, privind boicotarea consultarilor de la Cotroceni de catre cele doua formatiuni de opozitie, a continuat ieri. PD, prin vicepresedintele Adriean Videanu, a raspuns sefului statului ca responsabilitatea integrarii Romaniei apartine Guvernului, nu PNL si PD, insa membri Partidului Democrat alesi in structurile locale vor sprijini actiunile care au drept scop acest obiectiv. "Vreau sa-l asigur si sa-l linistesc pe seful statului ca oamenii nostri alesi in administratia locala isi vor face datoria", a adaugat vicepresedintele PD. El a remarcat faptul ca Ion Iliescu "a inceput sa fie tot mai nervos" si considera ca pana la toamna, cand vor avea loc alegerile parlamentare si prezidentiale, presedintele va fi "si mai nervos".
Si PNL a replicat, prin vicepresedintele Paul Pacuraru, care a spus ca declaratiile presedintelui Iliescu dovedesc partizanat politic si se inscriu in corpul de campanie al PSD.
PNL si PD au raspuns astfel sefului statului, care acuza marti Alianta D.A. ca prin refuzul de a participa la consultarile de la Cotroceni nu ajuta la respectarea angajamentelor luate de Romania in procesul de integrare si nu se grabeste sa-si asume responsabilitatile police ce-i revin dupa alegerile locale. Seful statului avertiza ca acel capital de incredere castigat de Romania in relatiile cu partenerii europeni "poate fi risipit usor prin atitudine extremista, populista, demagogica si lipsita de spirit civic".