Politică

PNL ii recomanda lui Iliescu sa-si ia concediu

13.05.2004, 00:00 10

Liberalii l-au acuzat ieri pe presedintele Ion Iliescu ca "incalca flagrant" Constitutia in conditiile in care se afiseaza, in plina campanie electorala, impreuna cu candidatii PSD.
PNL a dat drept exemplu participarea ministrului de externe Mircea Geoana, totodata candidat al PSD la Primaria Capitalei, alaturi de Ion Iliescu, la lansarea cartii "Marele soc din finalul unui secol scurt", a politologului Vladimir Tismaneanu. "Cerem presedintelui Ion Iliescu sa respecte Constitutia si sa nu mai participe la campania electorala a PSD", a spus ieri Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvant al liberalilor. In plus, PNL i-a recomandat sefului statului sa-si ia concediu pe perioada campaniei electorale.
Prezenta lui Ion Iliescu, nu numai la Bucuresti dar si in tara, alaturi de candidatii PSD a generat protestele opozitiei. Seful statului a replicat in urma cu doua zile reprezentantilor opozitiei spunand ca nu-si poate schimba programul doar pentru ca a inceput campania electorala. Ion Iliescu a fost ieri in vizita la Timisoara si facand aluzie la protestele PNL si anterior PD s-a intrebat daca nu va fi acuzat ca face campanie electorala taranistului Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei.
mirela.luca@zf.ro