Politică externă

Schwarzenegger, sfatuit de fostul consilier al lui Iliescu

25.09.2003, 00:00 22



Campania electorala a lui Arnold Schwarzenegger este asigurata de echipa condusa de George Gorton, care a fost implicat si in campaniile presedintelui roman Ion Iliescu si a fostului presedinte rus Boris Eltan, informeaza, in editia electronica, revista The New American. Publicatia apreciaza ca echipa condusa de Gorton a reusit sa le creeze celor doi fosti lideri comunisti o imagine de reformatori.



Schwarzenegger se numara printre numerosii candidati pentru postul de guvernator al statului California, alaturi de Larry Flynt, barmanul Reva Renz, o dansatoare porno, un reprezentant al Partidului Socialist al Municitorilor, organizatie terorista trotkista, un luptator de sumo si mai multi ecologisti.



Arnold Schwarzenegger promite, in principal, sa lupte impotriva politicilor de impozitare, de investitii si de reglementare care afecteaza statul California, campania sa fiind coordonata de fostul senator si guvernator Pete Wilson. Totusi, principalul strateg ramane George Gorton. Iar strategia este simpla, cu accent asupra imaginii, a declaratiilor generale, a evitarii discutiilor despre aspecte concrete si a refuzului de a participa la dezbateri.



In esenta, mesajul elaborat de Gorton este: "Sunt Arnold Schwarzenegger, starul de film bogat si faimos. Imi pasa de voi si vreau sa conduc California. Aveti incredere in mine".



Alegatorii vor decide, la 7 octombrie, daca doresc inlocuirea actualului guvernator democrat al Californiei, Gray Davis, iar in caz afirmativ, urmeaza sa fie desemnat un succesor al acestuia, dintre cei 130 de candidati. Actorul american Arnold Schwarzenegger si viceguvernatorul democrat Cruz Bustamante sunt favoritii scrutinului.