Profesii

10 oameni de succes care se trezesc dimineaţa devreme. Galerie FOTO

Oamenii de succes sunt persoane matinale

Oamenii de succes sunt persoane matinale

Autor: Florin Badescu

18.07.2013, 18:34 3428

Benjamin Franklin, considerat primul "guru" din istorie în domeniul autocontrolului şi al productivităţii muncii, a spus: "Mersul devreme la culcare şi trezirea devreme îl fac pe om sănătos, bogat şi înţelept". De atunci, trezirea la ore matinale a rămas până în zilele noastre o calitate a oamenilor de succes.

De-a lungul anilor, s-au scris multe articole despre beneficiile trezirii devreme - persoanele matinale au o atitudine proactivă, obţin calificative mai bune la examene, dorm mai bine şi se simt mai fericite, afirmă cercetătorii. Un fapt care pare să confirme această teorie este acela că mulţi dintre directorii celor mai puternice companii din lume obişnuiesc să se trezească înainte de ora 06.00.

Desigur, trezirea la primele ore ale dimineţii nu ar trebui să fie echivalentă cu o scădere a numărului de ore dormite în fiecare noapte. Un somn adecvat reprezintă la rândul său un element important al succesului din viaţa profesională. Un număr insuficient de ore de somn a fost asociat de oamenii de ştiinţă cu scăderea productivităţii şi cu apariţia unor efecte neplăcute, precum problemele de concentrare.

Jurnaliştii de la site-ul huffingtonpost.com au alcătuit o listă cu obiceiurile matinale ale unor oameni de succes - contemporani sau nu - din istoria omenirii. Deşi nu toţi dintre ei se trezeau cu plăcere la ore matinale (Simone de Beauvoir chiar a spus că îi «displace să înceapă ziua astfel»), cu toţii au recunoscut că trezirea devreme îi ajută să îşi înceapă ziua de muncă într-o notă pozitivă şi productivă.