Profesii

Bucureştenii sunt de trei ori mai bogaţi decât ceilalţi români – studiu

Bucureştenii sunt de trei ori mai bogaţi decât ceilalţi români – studiu

Autor: Gândul

28.02.2011, 13:01 38

În materie de PIB pe cap de locuitor, dar şi de putere decumpărare a locuitorilor, Capitala se poate lăuda cu o medie detrei ori mai mare decât cea a restului ţării, arată datele strânsede organismul oficial de statistică al Uniunii Europene.

Raportul, publicat la data de 24 februarie, se referă la dateleoficiale pe anul 2008. Conform studiului, în Bucureşti, PIB-ul pecap de locuitor se ridică la 15.800 de euro, sumă superioarăcelorlalte regiuni ale ţării, care se încadrează între cele maisărace zone ale Europei.

Astfel, în Macroregiunea 2 a României, nord-est, sud-est, PIB-ulpe cap de locuitor se ridică de-abia la 4.600 de euro, în timp ceîn Macroregiunea 1, nord-vest, centru, PIB-ul pe cap de locuitor seridică la 6.000 de euro, aceeaşi sumă care se înregistrează şi înMacroregiunea 4, sud-vestul Olteniei, în vest. Sudul Munteniei, cucare Bucureştiul formează Macroregiunea 3, este înregistrat cu unPIB pe cap de locuitor de 5.400 de euro. Citiţi mai mult despreveniturile din Bucureşti faţă de restul ţării pewww.gandul.info