Profesii

Cât câştigă în România un manager din retail

 Cât câştigă în România un manager din retail

Autor: Adelina Mihai

12.02.2011, 00:01 747

Costurile cu forţa de muncă ale unui investitor din domeniulretailului sunt de aproximativ 8.300 de euro pe an, cu 25% maireduse faţă de 2008 (când erau de 11.305 euro pe an), retailulînregistrând cele mai scăzute valori ale acestui indicator,potrivit celui mai recent studiu al firmei de audit şi consultanţăPricewaterhouseCoopers România (PwC), realizat pe un eşantion de 58de companii din care 76% au capital privat străin.

Salariile executivilor de top nu au avut însă de suferit de peurma situaţiei din ultimii ani, fiind "securizate" de faptul căplaja de talente, de angajaţi performanţi, este în continuarefoarte mică.

"Un director dintr-o firmă de retail are un salariu minim brutde 6.000- 7.000 de euro, iar bonusul poate merge până la un procentde maxim 30%. Nu sunt diferenţe foarte mari la nivel de board, însăpot să difere bonusurile, care nu mai sunt atât de mari faţă deacum doi ani. Oricum, fiind o ţară aflată în dezvoltare, nu avem oclasă de oameni foarte specializaţi pe rolurile pe care trebuie săle îndeplinească. De asemenea, candidaţii au renunţat lapretenţiile de creşteri salariale anuale exagerate întâlnite înurmă cu doi- trei ani", a spus headhunterul Marius Precu, SeniorClient Partner în cadrul firmei de executive search Amrop, aflatăîn top 10 pe plan mondial.